طرح کاربینی مربیان سازمان آموزش فنی و حرفه ای در بازار کار اجرا می گردد
به گزارش وبلاگ عکس، خبرگزاری خبرنگاران-رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور از اجرای طرح کاربینی (تجربه اندوزی) مربیان سازمان در بازار کار اطلاع داد.

به گزارش خبرگزاری وبلاگ عکس،به نقل از روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور.
آقای حسینی نیا گفت: مدت هاست که مربیان حرفه ای، به عنوان متخصصان دوگانه در نظر گرفته می شوند و به دو دسته از مهارت های حرفه ای احتیاج دارند.
وی ادامه داد: نخست آن ها باید در آموزش و فرآیند های یاددهی -یادگیری و اجرای رویکرد های آموزشی متخصص باشند و در مرحله بعد در زمینه حرفه ای خود نیز از تخصص لازم برخوردار شوند.
حسینی نیا توضیح داد: مربیان سازمان آموزش حرفه ای برای به روز نگه داشتن و بهبود هر دو مجموعه از تخصص حرفه ای خود و حفظ یک هویت دوگانه متوازن به توسعه حرفه ای مستمر احتیاج دارند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: برای جنبه آموزشی ممکن است به یادگیری رویکرد های تازه برای ارزیابی تکوینی، روش های تازه استفاده از فناوری برای تضمین رویکرد های فراگیر در آموزش یا تأمل در عملکرد آن ها به وسیله رصد تحولات در این زمینه و شرکت در دوره های آموزشی احتیاج باشد.
بعلاوه جنبه دوم این امر مستلزم یادگیری استفاده از آخرین پیشرفت های فناوری در محل کار، یا توسعه خود در زمینه فشار های تازهی باشد که صنعت به علت تحولات فناورانه ناشی از پیشرفت های فناورانه و دنیای شدن بر آن ها تحمیل می نماید.
حسینی نیا گفت: به همین علت در کشور های مختلف دنیا رویکرد های متفاوتی را برای جنبه های دوگانه شغل مربیان در نظر می گیرند، در بعضی از کشورها، مربیان از بخش صنعت استخدام می شوند و کارنامه و عملکرد صنعتی محل کار آن ها برای پذیرش شغلی پیروز بسیار مهم است.
وی ادامه داد: در بعضی کشور ها هم صلاحیت تدریس، دغدغه اصلی متولیان جذب و نگهداشت مربیان حرفه ای را تشکیل می دهد.
معاون وزیر تعاون بیان نمود: با این حال چالش های مختلفی وجود دارد که مربیان در اولویت دادن به توسعه حرفه ای مستمر در روبروه با فشار های متعدد زندگی شغلی خود با آن ها روبرو هستند.
حسینی نیا اضافه نمود: مطالعات مختلف نشان می دهد که دسترسی به امکانات و منابع استاندارد صنعتی یکی از راه های کلیدی برای حفظ افق دید کاری در توسعه و ارائه خدمات آموزش حرفه ای است.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: واژه job shadowing اصطلاحی است که برای بهبود راستا شغلی به وسیله نهاده شدن در صنعت و صرفاً ازطریق مشاهده نحوه کار افراد متخصص در حوزه مورد نظربکار می رود، از این رو اخیراً در بعضی از کشور های پیشرفته، صحبت از حرفه گرایی سه گانه شده است: مجموعه سومی از تخصص حرفه ای که مربیان به آن احتیاج دارند تا اطمینان حاصل گردد مهارت هایی که به فراگیران خود می دهند، مطابق با احتیاج های محلی، ملی و دنیای محل کار است.
حسینی نیا در شرح اهداف این طرح بیان داشت: شناخت نقش مراکز آموزش حرفه ای در جامعه، ظرفیت مطالعه احتیاج های جامعه به منظور شناسایی احتیاج ها و ایجاد تغییرات مثبت، توانایی انجام کار بین سازمانی و همکاری با سایر متخصصان، درک خط مشی های کاری و نحوهی ترجمه آن در عمل در نظام آموزش فنی و حرفه ای و توسعه مهارت های ارتباطی و مردمی از جمله اهداف اجرای طرح کاربینی (تجربه اندوزی) مربیان می باشد.
وی افزایش شناخت و درک متقابل نظام آموزش مهارتی و بنگاه های مالی از قابلیتها، ظرفیت ها و انتظارات طرفین، هم افزایی و همکاری تنگاتنگ ارائه دهندگان آموزش و بنگاه های مختلف مالی در ارتقای قابلیت های منابع انسانی و ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضای مهارتی در بخش های مختلف بازارکار، افزایش هر چه بیشتر نقش ذینفعان آموزش های مهارتی در فرآیند های سیاستگذاری، مهم دانست.
بعلاوه اجرا و ارزیابی آموزش های مهارتی مربیان، ایجاد ساختار های به رسمیت شناخته برای اعتباربخشی به کارآموزی، کارورزی و تجربه اندوزی مربیان در صنعت و بنگاه های مالی به عنوان بخشی از رویکرد نظام تربیت مربیان حرفه ای، تبیین نقشه ای شغلی متنوع و درحال تغییر و فراگیری شایستگی های مهارتی مرتبط با آن ها و ایجاد زمینه های مناسب برای شناخت بنگاه های مالی کشور و فناوری های مورد استفاده در صنعت و بازار کار و بهره برداری از آن ها از دیگر اهداف این طرح است.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: از آنجایی که تعامل بین مراکز آموزش حرفه ای با صنایع و بازار کار به ویژه ارتباط مربیان حرفه ای با صنعت، نقش معین کننده ای در رشد مالی دارد لذا مرکز تربیت مربی و پژوهش های فنی و حرفه ای، به عنوان متولی توانمندسازی مربیان حرفه ای سازمان در نظر گرفته شده است.
وی در ادامه گفت: با در نظر گرفتن مزایای مذکور و به منظور تقویت ارتباط و ارتقای سطح آگاهی مربیان سازمان از احتیاج های صنعت و بعلاوه تجهیز آنان به تجارب صنعتی، طرحی با عنوان کاربینی (تجربه اندوزی) در قالب فرصت مطالعاتی در صنایع و بنگاه های مالی تهیه و درچارچوب تقویم برنامه های اجرایی سال 1400 به صورت آزمایشی اجرا شد که مورد استقبال مربیان و مراکز آموزش فنی و حرفه ای نهاده شد.
حسینی نیا بیان کرد: با هدف حضور پررنگ مربیان در صنایع و آشنایی آنان از نزدیک با فرآیند های اجرایی، مقرر شد در چارچوب برنامه های اجرایی توانمند سازی مربیان در سال آینده، هر مربی به اندازه 30 تا 120 ساعت در صنعت مربوط به رسته خود و با توجه به احتیاج های منطقه به امر تجربه اندوزی مبادرت ورزد که این اندازه ساعت قابل افزایش نیز
می باشد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تهیه و آماده سازی بستر های سخت افزاری و نرم افزاری لازم از ثبت نام تا صدور گواهینامه، تدوین دستورالعمل های اجرایی و کتابچه های راهنمای و اطلاع رسانی لازم به ذینفعان از جمله اقداماتی است که تا کنون اجرا شده است.
وی ابراز امیدواری کرد با مشارکت صنایع، بنگاه های مالی، به ویژه ادارات کل آموزش فنی و حرفه ای استان ها و سایر شرکای اجتماعی در راستای تحقق این مهم گام های موثری برداشته گردد.
منبع: خبرگزاری آریا