اتکینز، سازنده ریبون تهران، معمار عجیب ترین بخش نئوم شد، عکس
به گزارش وبلاگ عکس، شرق نوشت: ابرشهر هوشمند نئوم در کشور عربستان، هربار با اضافه کردن یکی از غول های معماری جهان به تیم خود، دوباره بر سر زبان ها می افتد.
این بار سازنده نئوم خبر از حضور رسمی استودیوی بریتانیایی اتکینز(Atkins) در این پروژه داده است. آن هم برای یکی از چالشی ترین بخش های این پروژه یعنی The Line که عملا یک شهر معلق است.
اتکینز (Atkins) بزرگترین شرکت مشاوره مهندسی و طراحی بریتانیا و یازدهمین شرکت بزرگ طراحی در دنیا است. شرکتی که در ایران نیز ساختمان ریبون تهران را طراحی کرده است.
نگاهی می اندازیم به فصل مشترک نئوم با سبک اتکینز که، باعث شده برای برنامه ریزی و ساخت این شهر رویایی انتخاب شود.
The Line چیست؟
فقط 4 بخش از 10 بخش ابرشهر نئوم تا امروز معرفی شده اند که The Line یکی از آن هاست. The Line در واقع یک شهر عمودی هوشمند است که 170 کیلومتر در آسمان ادامه پیدا می کند و سطح آن روی زمین فقط 200 متر مربع است.
چیزی که از بیرون می بینیم دو آسمان خراش موازی است که 200 متر از هم فاصله دارند. آسمان خراش هایی که قرار است 9 میلیون نفر را در خود جای دهند.
بقیه بخش های نئوم که تا امروز معرفی شده اند عبارتند از :
اگزاگون(Oxagon): یک شهر بندری هشت ضلعی در دریای سرخ که قرار است بزرگ ترین سازه شناور دنیا باشد.
تروجنا(Trojena) : یک پیست اسکی 60 کیلومتری که قرار است میزبان بازی های زمستانی آسیایی 2029 باشد.
سنداله(Sindalah) : یک استراحتگاه جزیره ای در دریای سرخ با لنگرگاه ها و هتل های متعدد.
استودیوی اتکینز قرار است در نئوم چه کار کند؟
اتکینز که پیش تر هم آثار فوق العاده ای همچون برج العرب در امارات یا ساختمان هوشمند ریبون در تهران را در خاورمیانه پیش برده بود به عنوان یک شریک تحویل(Delivery Partner) برای منطقه The Line در نئوم عربستان منصوب شده است. یعنی طراحی، ساخت، آزمایش و راه اندازی پروژه برای یکی از بخش های جاه طلبانه نئوم که احتمالا بیش از سایر بخش ها بار هوشمندی و شگفت انگیز بودن را به دوش می کشد.
چرا اتکینز برای نئوم انتخاب شده است؟
همانطور که اشاره شد شرکت بریتانیایی اتکینز بارها در لیست معتبرترین شرکت بزرگ طراحی و ساخت در دنیا معرفی شده است و از سال 1938 تا به امروز بر تنوع نوع پروژه های هوشمند خود افزوده است.
این شرکت گسترده در 29 کشور مختلف دنیا دفتر دارد و در تمام مراحل برنامه ریزی، طراحی معماری و مدیریت پروژهای ساخت خدمات ارایه می دهد.
از راه اندازی خطوط پیشرفته راه آهن در چین گرفته تا ساختن ساختمان های تجاری اداری هوشمند. اتکینز در دگرگونی مرکز دو شهر بزرگ در دو سر دنیا یعنی متروی دبی و گذرگاه خیابان آکسفورد لندن مشارکت داشته است.
با وجود فعالیت گسترده این شرکت در سراسر دنیا و پروژه های درخشانش، کمپبل گری، از مدیران اجرایی اتکینزمی گوید:خیره کننده ترین و پیچیده ترین پروژه های ما طی 50 سال اخیر در خاورمیانه اجرا شده است..
عظمت و ظرافت توامان، در پروژه های اتکینز
ویژگی جالب اتکینز در این است که به خاطر پروژه های بزرگ زیرساختی، ظرافت معماری برای ساختمان های تجاری- اداری و استودیوهایی با مساحت های نه چندان بزرگ را رها نکرده است.
جاه طلبی اتکینز نه فقط در ابعاد کمی پروژه ها بلکه در بخش کیفی و هنرمندانه پروژه ها هم هست. یعنی توجه زیبایی شناختی، ظرافت و هوشمندی. این باعث شده همان تعداد ساختمان تجاری- اداری که در کشورهای مختلف دنیا ساخته است، هرکدام در منظقه خود تبدیل به آثار برجسته معماری شوند و لندمارکی تازه خلق کنند.
نگاهی به حضور اتکینز در ایران با نگاه ظریف تام رایت
اتکینز پیش از این افرادی مثل تام رایت (Tom wright) را در تیم معماران به نام خود داشته است که به عنوان یکی از 10 معمار بزرگ قرن انتخاب شده است.
معماری که به خاطر یکی از پروژه های خاورمیانه خود یعنی طراحی برج العرب، جوایز زیادی را از آن خود کرد. او در زمان حضور خود در اتکینز طراحی ساختمان هوشمند ریبون در خیابان اندرزگوی تهران را نیز عهده دار شد تا یک کشور خاورمیانه ای دیگر به کارنامه اتکینز اضافه شود.
ریبون تهران نیز مثل تمام پروژه های اتکینز از همین حالا و قبل از افتتاح رسمی، تبدیل به آیکونی در تهران شده است و حضور خود را به عنوان یک لندمارک تازه در قلب منطقه تجاری شهر تهران به رخ می کشد.
ریبون تهران معرف دیدگاه اتکینز و تام رایت در سازه های هوشمند
همانطور که اشاره شد، ریبون تهران نمونه نزدیک خوبی از نگاه این شرکت به ساخت فضاهای تجاری اداری هوشمند است. ساختمان ریبون تهران نمونه ای خوب از معرفی نگاه تام رایت و اتکینز است که می دانند چطور سازه ای در ابعاد و مساحتی گزینش شده را، تبدیل به یک آیکون در فضای شهری کنند.
ساختمان هوشمند ریبون تهران در 25 طبقه ساخته شده و کاربری های متنوعی را در دل خود جای داده است که براساس اتودهای اولیه تام رایت از روز ابتدایی فکر شده بود است.
ریبون تهران در عین بهره گیری از تکنولوژی های پیشرفته، معرف ظرافت نگاه ظریف و هنرمندانه تام رایت و اتکینز نیز هست. شاید بیش از همه با شفافیت، نور و انعطافی که برای تجربه کاربران ریبون تهران در نظر گرفته است.
اتکینز: طراحی های خوب زندگی مردم را تغییر می دهد
آنچه در طراحی نئوم این روزها نظر همه دنیا را به خود جلب کرده است، تجربه زیستی متفاوت در این شهر است، شهری که جای خود را مستقیما در قلب آسمان باز کرده و ادعا می کند پایدار و مطابق با محیط زیست است.
جالب است که همین تفکر اتکینز در ساختمان هوشمند ریبون تهران نیز اجرا شده است. ریبون به عنوان بلندترین ساختمان خیابان اندرزگو 95 درصد فضاهای داخلی خود از نور طبیعی بهره مند کرده است؛ اتفاقی که می شود گفت در ایران کم نظیر است.
این اتفاق نه فقط به دلیل نمای شیشه ای این ساختمان، بلکه به دلیل نحوه معماری داخلی آن نیز هست که نور در فضای داخلی آن به مانعی برخورد نکرده و تا دورترین فاصله از پنجره نفوذ می کند.
این درحالی است که مساحت فضاهای داخلی ریبون نه فقط به کاربری های اداری و تجاری بلکه به کاربری های پیچیده تری مثل سالن رویدادها (Event Hall) و بیزنس کلاب ( Business club) نیز اختصاص داده شده است. فضاهایی که با استانداردهای دنیای ساخته شده اند و به تکنولوژی های پیشرفته مجهز هستند.
جالب است که در نهایت هم بهره گیری هوشمندانه از هوای پاک که با تجهیزات به روز دنیا تامین می شود و عناطر طبیعی مثل چوب، سنگ و رنگ های ملایم در ریبون تهران، کنار این نور طبیعی، فضایی آرام بخش و سلامت محور را خلق کرده است.
فضایی که برای کاربران ساختمان حس سبکی و پویایی فکر را به همراه دارد تا کیفیت زندگی وکاری بهتری را در این فضا تجربه کنند. اتفاقی که هم جزو شعارهای اتکینز است و هم امضای طراحی های تام رایت.
بر همین اساس است که اتکینز در معرفی رسالت خود می گوید:ما بر این باوریم که طراحیهای خوب زندگی مردم را تغییر می دهد.
در ادامه باید دید که اتکینز این بار در ماجراجویی تازهش در عربستان، قرار است چه تغییر را در سبک زندگی مردم رقم بزند.
227227
منبع: خبرآنلاین