روش های مختلف پخت ماهی ؛ شما کدام را انتخاب می کنید؟

به گزارش وبلاگ عکس، یکی از لذیذترین غذاهایی که ایرانی ها رسم دارند شب سال نو یا روز اول نوروز، زمانی که تمام افراد خانواده دور هم جمع شده اند میل نمایند سبزی پلو ماهی است. سبزی این غذا ترکیبی است از شوید، گشنیز، جعفری، تره، شنبلیله و نعناع که به صورت خرد شده با برنج ترکیب شده و دم می کشد. ماهی نیز به طور سنتی به شکل سرخ شده یا سوخاری طبخ می گردد. در این مطلب درباره روش های مختلف پخت ماهی و ریزه کالری های طبخ آن با شما صحبت می کنیم. همراه ما باشید تا سبزی پلو با ماهی شب سال نو را با برترین روش آماده کنید.

روش های مختلف پخت ماهی ؛ شما کدام را انتخاب می کنید؟

این رازها را از قلم نیاندازید

تا بوی زهم ندهد.

ماهی را بیش از حد نپزید زیرا بافت آن خشک می گردد و طعم خوب آن را از بین می برد.

بیش از میزان لازم به ماهی ادویه نزنید زیرا طعم مطبوع آن با اضافه کردن سبزیجات و ادویه جات زیاد حس نخواهد شد.

ماهی را آبدار بپزید. مایعات طعم دار شده ای که در ظرف پخت باقی می مانند، می توانند یک سس خوشمزه برای ماهی شما باشند.

روش های مختلف پخت ماهی

در فر بگذارید

پختن ماهی ها در فر با یک دمای میانه بین 180 تا 200 درجه سانتی گراد روشی بسیار سالم و مفید برای پختن یک ماهی کامل است. اما از قلم نیاندازید این یک روشِ خشک است و اگر بدون پوست باشد رطوبتش را از دست می دهد. بنابراین از آب خود ماهی ها یا سس برای پختن آن ها بهره ببرید. می توانید ماهی ها را در مواد بخوابانید سپس داخل فر بگذارید، یا اینکه آنها را شکم پر کنید.

داخل فویل بپیچید

استفاده از فویل روش بسیار خوبی است برای حفظ طعم و رطوبت به ویژه درمورد ماهی درسته یا استیک شده. آب لیمو را به همراه کمی کره، نمک، فلفل، سبزیجات و ادویه به سلیقه خودتان روی آن بریزید و داخل فویل بپیچید، سپس با دمای میانه بین 180 تا 200 سانتی گراد بپزید تا آب دار بماند.

کباب کنید

می توانید ماهی ها را فیله و کباب کنید اما باید با استفاده از آب لیمو، روغن، سس مخصوص یا کره آن ها را نرم نگه دارید. برای این منظور، مواد را با برس روی ماهی ها بمالید یا داخل فویل بپیچید و روی گریل با چندبار این طرف و آن طرف کردن کباب کنید. البته ماهی کبابی همواره قرار نیست خشک باشد. می توانید با سس مخصوص ماهی دوپیازه، به آن طعمی متفاوت بدهید.

آب پز کنید

ماهی ها را داخل قابلمه بگذارید، کمی آب اضافه کنید و با چند حبه سیر روی حرارت میانه قرار دهید. با این کار متوجه تفاوت طمع انواع مختلف آن می شوید و آب طبیعی آن ها هم حفظ می گردد.

سرخ کنید

می توانید ماهی ها را به دو روش سرخ کنید؛ با روغن کم یا روغن زیاد. به روش کم روغن کافیست روغن کمی از ضخامت ماهی را بپوشاند. از قلم نیاندازید که برترین چربی برای سرخ کردن ماهی ترکیب کره و روغن زیتون است. وقتی روغن با کره ترکیب گردد، حرارت زیاد کره را نمی سوزاند.

اگر بخواهید ماهی درسته یا فیله را در روغن غرق آب کنید بهتر است روی آن را با یک لایه تخم مرغ و آرد سوخاری یا کره بپوشانید. حرارت روغن قبل از قرار دادن ماهی داخل آن باید بین 175 تا 195 درجه سانتی گراد باشد. اگر روغن به مقدار کافی داغ نشده باشد، پوشش روی آن روغن را به خودش می کشد و بدشکل می گردد. اگر بیش از این دما باشد قبل از مغزپخت شدن می سوزد. زمانی که طلایی قهوه ای شد و روی سطح روغن آمد و قلپ قلپ کرد یعنی آماده است. اگر نمی خواهید ماهی را درسته سرخ کنید، می توانید با آن یک کتلت خوشمزه آماده کنید.

خورش کنید

می توانید به سادگی ماهی ها را تبدیل به یک خورش یا خوراک لذیذ کنید و تکه های آن را با آب و سبزیجات بپزید یا اینکه از آن سوپ بسازید. در این روش قبل از این که آب خورش کاملا به قل قل کردن بیفتد باید حرارت اجاق را کم یا خاموش کنید. اگر بتوانید گوشت را راحت از تیغ آن جدا کنید ماهی پخته است. این روش برای پختن ماهی های گوشتی بسیار مناسب است. قلیه ماهی یک نمونه از پخت ماهی به صورت خورشی است. این ماهی را می توانید به صورت سرد یا گرم، بدون برنج یا با برنج میل کنید.

منبع: کتاب کاله

به "روش های مختلف پخت ماهی ؛ شما کدام را انتخاب می کنید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روش های مختلف پخت ماهی ؛ شما کدام را انتخاب می کنید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید