عاملی که منجر به بیماری قلبی می گردد
به گزارش وبلاگ عکس، بعضی عوامل و عادات ساده می توانند سلامت قلب را در معرض خطر قرار داده و منجر به بیماری شوند.
پزشکان و متخصصان قلب تاکید دارند که مهم ترین عامل بروز مسائل و بیماری های قلبی، انتخاب یک الگوی زندگی ناسالم و غیر بهداشتی است.
به نقل از مدیکال دیلی به چند مورد از عادت ها و عواملی خواهیم پرداخت که برای حفظ سلامت قلب و عروق می بایست نسبت به آن ها محتاط بود.
رژیم گرفتن یا حذف بعضی درشت مغذی ها
به گفته دکتر دانیل ادموندوویچ، رئیس قلب وعروق در بیمارستان دانشگاه تمپل، مردم اغلب فکر می نمایند که یک رژیم غذایی سالم و متعادل را دنبال می نمایند، اما اینطور نیست. به عنوان مثال، او افرادی را دیده که از رژیم غذایی کم کلسترول پیروی و از چربی های سالم یعنی یک درشت مغذی مهم اجتناب می نمایند. این افراد ممکن است کربوهیدرات های زیادی بخورند. اگرچه این نوع رژیم غذایی باعث افزایش سطح کلسترول نمی گردد، اما تحقیقات نشان داده است که تغییر ناگهانی و شدید در عادات غذایی می تواند منجر به بدتر شدن عملکرد قلب گردد.
انزوای اجتماعی و تنهایی
به گفته دکتر ریگود تدوالکار، متخصص قلب و عروق در مرکز بهداشت پراویدنس سنت جان در سنتا مونیکای کالیفرنیا، جدا شدن از دیگران نیز می تواند تأثیر عمیقی بر سلامت قلب ما داشته باشد. یک مطالعه اخیر نشان داد که زنان مسن تر زمانی که در انزوا زندگی می نمایند، هشت درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی - عروقی هستند. برای افرادی که هم انزوای اجتماعی و هم تنهایی را تجربه می نمایند، خطر ابتلا به بیماری قلبی تا 27 درصد افزایش می یابد. انزوای اجتماعی نیز می تواند به افسردگی یاری کند و افسردگی می تواند منجر به عوامل خطر قلبی - عروقی مانند فشار خون بالا، سبک زندگی کم تحرک و عادات غذایی ضعیف گردد.
سلامت ضعیف دندان ها
مسائل دندانی مانند پوسیدگی دندان، می تواند خطر عفونت های باکتریایی در جریان خون را افزایش دهد. به گفته تدوالکار، انتقال باکتری های موجود در دهان، به خون بسیار آسان است. التهاب لثه و سلامت نامناسب دهان باعث ایجاد حالت التهابی می گردد که می تواند مسائل قلبی مانند کلسترول بالا یا پارگی پلاک را تشدید کند.
مصرف بیش از میزان کافئین
کافئین به طور کلی برای قلب مفید است و تحقیقات نشان می دهد که نوشیدن دو فنجان قهوه در روز بیشترین فواید قلبی عروقی را دارد، اما مصرف بیش از میزان قهوه می تواند تأثیر منفی داشته باشد؛ زیرا می تواند ضربان قلب را تسریع کند و باعث انقباض عروق خونی و افزایش فشار خون گردد. مصرف کافئین 300 تا 400 میلی گرم بی خطر در نظر گرفته می گردد و بیش از آن می تواند مجموعه ای از اثرات منفی داشته باشد.
استرس کنترل نشده
هنگامی که سیستم جنگ یا گریز بدن به طور مزمن فعال می گردد، می تواند باعث التهاب در بدن و ترشح طولانی مدت هورمون های استرس مانند آدرنالین گردد. به گفته تدوالکار، این عوامل در کنار هم می توانند باعث تغییرات فیزیولوژیکی در بدن از جمله افزایش فشار خون، کلسترول بالا، چاقی، مقاومت به انسولین و اختلالات ریتم الکتریکی شوند. استرس مزمن بعلاوه می تواند خطر لخته شدن خون را در سراسر بدن افزایش دهد.
وبلاگ عکس علمی پزشکی کلینیک
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان