یک مطالعه عجیب نشان داده که عمر زنبور های عسل در حال حاضر 50 درصد کمتر از 50 سال شده است
به گزارش وبلاگ عکس، تحقیقاتی از یک دو حشره شناس در دانشگاه مریلند نشان می دهد که طول عمر زنبور های عسل که در شرایط آزمایشگاهی کنترل شده نگهداری می شوند 50 درصد کمتر از آنچه در دهه 1970 مشاهده شده است. محققان فرض می نمایند که تغییرات ژنتیکی در زنبور ها ممکن است مسئول طول عمر کوتاه تر باشد.

مطالعه طول عمر زنبور های عسل می تواند چالش برانگیز باشد. در شرایط واقعی، طول عمر یک زنبور کارگر بسته به پویایی کلنی خاص آن می تواند متفاوت باشد. درک کلی ما از طول عمر زنبور ها از چندین مطالعه کلیدی که در دهه 1950 انجام شد، نشات می گیرد، در آن تحقیقات دانشمندان زنبور ها را قبل از بازگرداندن آن ها به کلنی های وحشی برای مشاهده، برچسب گذاری می کردند.
حدود 50 سال پیش دانشمندان شروع به انجام مطالعات کنترل شده تری روی زنبور ها کردند و طول عمر را در محیط های آزمایشگاهی در قفس ردیابی کردند. در حالی که این آزمایش ها با تجربیات دنیای واقعی همبستگی ندارند، اما می توانند بینشی ارزشمند در خصوص طول عمر زنبور عسل باشند، که به وسیله سایر متغیر های محیطی مخدوش نگردد.
تحقیقات نو زمانی شروع شد که حشره شناسان آنتونی نیرمن و دنیس ون انگلسدورپ در حال اجرا مطالعه ای بودند که نشان می داد قند موجود در آب چگونه بر طول عمر زنبور های در قفس تأثیر می گذارد. محققان متوجه شدند که میانگین طول عمر زنبور ها در مطالعات خود نیمی از آن چیزی است که در مطالعات مشابه در دهه 1970 گزارش شده بود.
محققان تمام پروتکل های مطالعات قدیمی را تکرار کردند. شفیره زنبور عسل قبل از ظهور از کندو ها جمع آوری شد و سپس در شرایط قفس مشابه بزرگسالان نگهداری شد. اما زنبور های نو آن ها در مقایسه با طول عمر 34.3 روزه گزارش شده در مطالعات قدیمی تر، تنها 17.7 روز زندگی می کردند.
در تحقیق نو اولین تحقیقی است که تمام این متغیر ها مانند آفت کش ها حذف شده و نشان می دهد که ممکن است بدون توجه به عوامل محیطی، طول عمر زنبور عسل کاهش یابد.
نیرمن می گوید ما زنبور ها را درست قبل از اینکه به عنوان بزرگسال ظاهر شوند از زندگی کلنی جدا می کنیم، بنابراین هر چیزی که باعث کاهش طول عمر آن ها می گردد قبل از آن موقع اتفاق می افتد. پس احتمالا جزء ژنتیکی موثر بوده ابشد.
اما نتیجه گیری قطی نیست. مقایسه آزمایش های کنونی با داده های تاریخی تا 50 سال پیش سخت است، زیرا هیچ تضمینی وجود ندارد که شرایط آزمایشگاهی بین چنین دوره های متفاوتی مشابه باشد. گولسون بعلاوه حدس می زند که آفت کش های احتمالی آن به گرده هایی که به لارو ها می خورند نفوذ نموده است و از همان ابتدا بر طول عمر زنبور ها تأثیر می گذارد.
با این وجود، گولسون نشان می دهد که این نتایج باید جدی گرفته شوند، زیرا اگر درست باشند، چیزی واقعاً نگران نماینده در حال وقوع است. او خاطرنشان می نماید که نمونه های مشابهی از انتخاب طبیعی که در پی طول عمر کوتاه تر است، ممکن است در گونه های دیگر رخ دهد.
گولسون در تبادل نظر می نویسد: انتخاب مصنوعی (به وسیله زنبورداران) یا انتخاب طبیعی ممکن است به نفع زنبور هایی با طول عمر کوتاه تر باشد. دانشمندان می بینند که این اتفاق در گونه های دیگر می افتد. به عنوان مثال، ماهی کاد در حال حاضر زودتر بالغ می گردد و زمانی که مقدار آن ها کوچکتر است، صید می شوند.
فرضیه ژنتیکی کوتاه شدن عمر زنبورهای عسل، هنوز در مرحله حدس و گمان است.
بنابراین گام بعدی برای محققان این است که دامنه تحقیقات خود را توسعه دهند و به طول عمر زنبور عسل در منطقه ها مختلف جغرافیایی نگاه نمایند. اگر آن ها همچنان الگو های ثابت کاهش طول عمر را شناسایی نمایند، مطالعات ژنتیکی باید شروع شوند.
مطالعه نو در Scientific Reports منتشر شده.
منبع: دانشگاه مریلند
منبع: یک پزشک