اوتمیل چیست ؟ ، از فواید و ارزش غذایی تا طرز تهیه
به گزارش وبلاگ عکس، جو دوسر (Oat) به عنوان یکی از سالم ترین غلات شناخته می شود. جو دوسر بدون گلوتن شامل ویتامین های ضروری، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدان های موردنیاز بدن است. دانه های جو دوسر خیلی سفت هستند و پختن آن ها سخت است. به همین دلیل معمولا آن ها را به صورت پَرَک شده پیدا می کنید و با این کار، پخت آن ها سریع تر و راحت تر خواهد بود. با این جو معمولا میان وعده یا صبحانه ای مقوی به نام اوتمیل تهیه می کنند. البته برای صبحانه متنوع هم می توانید از وافل استفاده کنید و طرز تهیه وافل را یاد بگیرید. در مطالب پیشین کتاب کاله، طرز تهیه اوتمیل سیب و عسل را آموزش دادیم و در این مطلب خواهیم گفت که اوتمیل چیست و طرز تهیه چند مدل اوتمیل را هم بیان می کنیم.
اوتمیل چیست ؟
جو دوسر را که به طور معمول به عنوان صبحانه مصرف می کنند، معمولا به همراه شیر یا آب مخلوط کرده و غذایی مانند فرنی و حریره تهیه می شود که در فرهنگ انگلیسی زبان به آن اوتمیل (Oatmeal) می گویند.
طرز تهیه اوتمیل
حالا که یاد گرفتیم اوتمیل چیست و چه فوایدی دارد، در ادامه می خواهیم طرز تهیه اوتمیل را بیان کنیم. اگر به گیاه خواری علاقه دارید، می توانید طرز تهیه اوتمیل وگان را هم در نظر داشته باشید. برای تهیه اوتمیل، به مواد بسیار کمی نیاز دارید که در فهرست زیر آورده شده است.
- جو پوست کنده
- شیر
- آب
- نمک
ممکن است در بازار، انواع مختلف جو مانند جو پوست کنده، پرک و جو نیم دانه پیدا کنید. معمولا بهتر است برای تهیه اوتمیل از جو پرک و نیم دانه استفاده کنید.
طرز تهیه اوتمیل با مایکروویو
حالا که فهمیدیم اوتمیل چیست و چه موادی برای تهیه آن نیاز داریم باید آب و جو را با نسبت دو به یک تهیه کنیم. معمولا نصف پیمانه جو و یک پیمانه آب استفاده می شود. البته می توانید از آب، شیر یا ترکیبی از آن ها بهره بگیرید. اگر نصف پیمانه آب و نصف پیمانه شیر را با هم مخلوط و استفاده کنید، اوتمیل شما بافت مناسبی پیدا می کند.
بعد از این که آب، شیر و جو را با یکدیگر مخلوط کردید، ظرف را بدون در، با بالاترین قدرت مایکروویو به مدت دو دقیقه درون آن قرار دهید.
طرز تهیه اوتمیل روی گاز
اگر مایکروویو نداشته باشید، می توانید اوتمیل را روی گاز هم تهیه کنید. بهتر است از همان نسبت دو به یک برای آب و جو کمک بگیرید. البته بیش از مخلوط کردن مواد، ابتدا باید آب را به نقطه جوش برسانید و سپس اجازه دهید تا دمای آن کمتر شود و بعد از آن، جو را اضافه کنید. حال صبر کنید تا جو شروع به پختن کند و زمانی که جو، آب را به خودش جدب کرد، عمل پخت اجرا شده است. توجه داشته باشید که بهتر است ظرف را هر چند دقیقه یک بار هم بزنید. این روش پخت معمولا حدود پنج دقیقه طول می کشد.
روش های مختلف در طرز تهیه اوتمیل چیست ؟
حالا دیگر می دانید که اوتمیل چیست و فارغ از این که آن را با مایکروویو یا روی گاز درست کنید، با طرز تهیه این میان وعده آشنا شده اید. کافی است چاشنی های دلخواه خود را به آن اضافه کنید تا طعم بهتری به دست بیاید. به همین دلیل، در ادامه، روش های مختلف برای تهیه اوتمیل را آموزش می دهیم.
طرز تهیه اوتمیل با سیروپ میپل (شربت افرا) با شکر قهوه ای
طعم اصلی اوتمیل را با استفاده از سیروپ میپل به دست می آورید. برای تهیه این اوتمیل از شکر قهوه ای، سیروپ میپل، مغز گردو و دارچین استفاده کنید که اندازه مورد نیاز آن ها در فهرست زیر آورده شده است.
- شکر قهوه ای: یک قاشق چایخوری
- سیروپ میپل (شربت افرا): یک قاشق چایخوری
- مغز گردو: دو قاشق غذاخوری
- دارچین:1.8 قاشق چایخوری
طرز تهیه اوتمیل با توت فرنگی و خامه سبک
این اوتمیل، ترکیب بسیار خوشمزه ای را ایجاد می کند. تنها کافی است برش هایی از توت فرنگی را به همراه شیرنارگیل یا مکمل های قهوه و همچنین خامه استفاده کنید. در کنار این مواد از عسل و کمی اسانس وانیل هم بهره بگیرید. اندازه مواد لازم برای این اوتمیل هم در زیر آورده شده است.
- توت فرنگی برش خورده: نصف پیمانه
- خامه سبک: یک قاشق غذاخوری
- عسل: دو قاشق چایخوری
- اسانس وانیل: 1.8 قاشق چای خوری
طرز تهیه اوتمیل با شکلات و کره بادام زمینی
زمانی که اوتمیل هنوز گرم است، قدری پودر کاکائو به آن اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ آن تغییر کند. همچنین، با اضافه کردن تکه های شکلات می توانید طعم مناسبی را به اوتمیل خود بدهید. در ادامه، یک قاشق غذاخوری کره بادام زمینی را به همراه تکه های بادام زمینی به اوتمیل اضافه کنید. اندازه مواد لازم هم در فهرست زیر آورده شده است.
طرز تهیه اوتمیل برای کاهش وزن
تا اینجا دیدیم که اوتمیل چیست و با چه روش هایی می توان آن را تهیه کرد. از اوتمیل در بدنسازی و همچنین برای کاهش وزن هم استفاده می کنند. در ادامه، چند نوع طرز تهیه اوتمیل را برای کاهش وزن بیان می کنیم.
طرز تهیه اوتمیل با کره بادام زمینی و موز
اوتمیل هایی که به صورت آماده در بازار وجود دارند معمولا شامل قند بالایی هستند و خوردن جو بدون شکر هم سخت است. برای حل این مشکل می توان از کره بادام زمینی و موز استفاده کرد تا هم چربی های موردنیاز تامین شوند و هم شیرینی موز، طعم مناسبی را به همراه پتاسیم به اوتمیل بدهد. ارزش غذایی این اوتمیل برابر با 320 کالری است و 10 گرم چربی (شامل یک گرم چربی اشباع) و 17 گرم قند است. مواد لازم برای تهیه این اوتمیل (برای چهار نفر) در زیر آورده شده است.
- آب: چهار و نیم پیمانه
- جو پرک: دو پیمانه
- نمک: بسیار کم
- موز: دو عدد (برش خورده)
- کره بادام زمینی: دو قاشق غذاخوری
- مغز بادام: 1.4 پیمانه (خرد شده)
- عسل: دو قاشق غذاخوری
برای تهیه اوتمیل، آب را در قابلمه ای میانه بریزید و صبر کنید که آب به نقطه جوش برسد. شعله را کم کنید و جو و نمک را به ظرف اضافه کنید. برای مدت پنج دقیقه، اجازه دهید تا جو پخته شود و در این زمان، چند مرتبه ظرف را هم بزنید تا جو، آب را به خود جذب کند و کمی سفت شود.
در مرحله بعد، موز، کره بادام زمینی، بادام و عسل را اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوطی یک دست داشته باشید. اگر اوتمیل خیلی سفت شد، بهتر است کمی شیر به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید که به جای عسل، می توانید از جایگزین عسل برای شیرین کردن استفاده کنید که شربت آگاو (Agave) تنها یک مورد از آن هاست.
طرز تهیه اوتمیل با زنجبیل و انبه
تا اینجا یاد گرفتیم که اوتمیل چیست و چگونه از آن در رژیم غذایی و کاهش وزن استفاده کنیم. در ادامه قصد داریم طرز تهیه یک اوتمیل دیگر را هم آموزش دهیم. البته توجه داشته باشید که لزومی ندارد این اوتمیل را همان روز تهیه کنید. اگر فرصتی برای تهیه اوتمیل صبحانه ندارید، می توانید آن را از شب قبل آماده کنید و در یخچال بگذارید و برای صبح، صبحانه ای با پنج گرم فیبر و شش گرم پروتئین داشته باشید.
ارزش غذایی این اوتمیل در فهرست زیر آورده شده است.
- کالری: 264
- چربی: 6 گرم (3 گرم چربی اشباع)
- سدیم: 38 میلی گرم
- فیبر: 5 گرم
- قند: 20 گرم
- پروتئین: 6 گرم
همچنین، مواد لازم برای تهیه این اوتمیل در فهرست زیر آورده شده است.
- جو فوری یا جو دوسر پرک فوری: دو پیمانه
- آب: 1.3 1 پیمانه
- شیر نارگیل: 2.3 پیمانه (شیرین نشده)
- عسل: دو قاشق غذاخوری
- زنجبیل رنده شده: 1.2 قاشق چایخوری
- انبه خرد شده: دو پیمانه
- دانه انار: به اندازه لازم (اختکمک)
جو را در ظرفی جداگانه بریزید و در ظرفی دیگر، آب، شیر نارگیل، عسل و زنجبیل را با یکدیگر مخلوط کنید. مخلوط حاصل را در ظرف جو بریزید. می توانید از ظرف مربا برای این کار استفاده کنید تا نگهداری آن در یخچال، ساده تر باشد.
در مرحله بعد، درِ ظرف را ببندید تا از شب قبل آن را داخل یخچال قرار دهید تا جو نرم شود. برای تزیین هم می توانید از دانه های انار کمک بگیرید. برای سرو این اوتمیل نیازی نیست آن را گرم کنید یا حتی جو را بپزید. فرآیند نرم شدن جو در طول شب انجام می شود و صبح می توانید آن را به صورت سرد میل کنید.
سوالات متداول در رابطه با اوتمیل چیست ؟
حالا که خوب می دانیم که اوتمیل چیست و با چه روش هایی آن را تهیه می کنند، در ادامه قصد داریم به برخی از سوالات متداول پیرامون اوتمیل بپردازیم تا با این وعده، بیشتر آشنا شویم.
معنی کلمه اوتمیل چیست ؟
در بیانی ساده، واژه اوتمیل (Oatmeal) از ترکیب دو واژه Oat به معنی جو دوسر و Meal به معنی وعده غذایی است. البته Meal به بلغور گندم هم گفته می شود. در زبان انگلیسی، منظور از اوتمیل همان حریره (Porridge) است.
ترکیبات اوتمیل چیست ؟
همان طور که در داخل متن به آن اشاره شد، ترکیبات اصلی اوتمیل شامل جو پرک یا انواع دیگر جو به همراه آب و شیر است. البته برای بهبود طعم آن می توان از انواع شیرین کننده ها مثل عسل یا از انواع میوه ها مثل انبه و انار هم استفاده کرد.
خواص اوتمیل چیست ؟
مطالعات نشان داده اند که اوتمیل، خواص بسیار زیادی به ویژه در سلامتی دارد. از میان آن ها می توان به کاهش وزن، کاهش قند خون و در پی آن کاهش ریسک حملات قبلی اشاره کرد. وجود فیبر در کاهش کلسترول و قند خون موثر است. همچنین، به دلیل وجود آنتی اکسیدانی با نام آونانترامید (Avenanthramide)، موجب کاهش التهاب و بهبود عملکرد عروق خونی می شود.
منبع: کتاب کاله