طرز تهیه آجیل پلو
به گزارش وبلاگ عکس، آجیل پلو یا جواهر پلو را بیشتر در مناطقی از آذربایجان برای مهمانی های رسمی تدارک می بینند. آجیل پلو را می توان همراه با گوشت یا مرغ درست کرد. طرز تهیه این غذای لذیذ و سرشار از رنگ را می توانید در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای تهیه آجیل پلو
- برنج 500 گرم
- پیاز دو عدد
- مرغ بی استخوان 500 گرم
- زرشک 300 گرم
- انواع برگه (برگه زردآلو و قیسی) 800 گرم
- خلال پسته 200 گرم
- خلال بادام 200 گرم
- زعفران یک قاشق چای خوری
- کره به اندازه لازم
- نمک و فلفل به اندازه لازم
طرز تهیه آجیل پلو
مرحله اول
تکه های مرغ، برگه زردآلو، قیسی و زرشک را خوب بشویید. برنج را آبکش کنید (طرز تهیه برنج آبکش را در اینجا بخوانید). برگه زردآلو را در کاسه آب حدود 2 ساعت خیس کنید. قیسی ها را خوب بشویید و آن ها را نصف کنید.
مرحله دوم
ماهیتابه ای را روی حرارت قرار دهید و کره را داخل آن آب کنید. اندازهی زعفران آسیاب شده را در کره بریزید و با قیسی کمی تفت دهید. یک پیاز را پوست کنده، نگینی خرد کنید و در ماهیتابه ای دیگر سرخ کنید و بعد از اینکه آب برگه زردآلو را گرفتید به همراه پیاز تفت دهید.
مرحله سوم
زرشک را هم بصورت جداگانه با کمی روغن یا کره تفت دهید. یک پیاز دیگر را هم پوست کنده، آن را خلالی خرد کنید و به همراه تکه های مرغ و ادویه و کمی زعفران تفت دهید.
مرحله چهارم
کف قابلمه را کمی چرب کنید و روی آن بسته به سلیقه تان سیب زمینی یا نان بگذارید. سپس یک لایه از برنج آبکش را در قابلمه بریزید و بعد مخلوط برگه ها، خلال بادام و پسته، زرشک را لابه لای برنج بریزید و بعد درب قابلمه را ببندید تا آجیل پلو یا جواهر پلو شما دم بکشد. وقتی برنج آماده شد، هنگام سرو کردن در ظرف تکه های مرغ سرخ شده را لابه لای برنج بریزید و اندازهی را در کنار بقیه مواد روی برنج بریزید.
منبع: کتاب کاله