طرز پخت سوپ سیرابی به روش یونانی ها
به گزارش وبلاگ عکس، در گزارش زیر طرز تهیه سوپ سیرابی را به شما آموزش می دهیم.
ترکیه ای ها به سوپ سیرابی، اِشکِمبه چورباسی می گویند و یونانی ها نامش را اِسکمبی اَوگولِمونو گذاشته اند. یعنی سوپی که با تخم مرغ و آب لیمو طعم دار شده است. سس مخصوص لیمو و تخم مرغ یا همان اَوگولِمونو سس خاص آشپزی یونانی است و از همانجا هم به غذای مردم ترکیه وارد شده است.
طرز تهیه این سوپ پرخاصیت و خوش طعم یونانی را در ادامه این مطلب خواهید خواند. یادتان نرود که سیرابی پروتئین، کلسیم، آهن و روی فراوانی دارد و با خوردنش می توانید بخشی از احتیاج بدنتان به ویتامین B را هم تامین کنید.
مواد لازم برای تهیه سوپ سیرابی
سیرابی گوساله نیم کیلو
تخم مرغ سه عدد
گردن گوسفند نیم کیلو
پیاز چهارقاچ دو عدد
سیر له شده سه حبه
برگ بو دو پَر
کرفس با برگ یک ساقه
لیمو ترش سه عدد
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه سوپ سیرابی
لیمو را آب بگیرید. سپس گردن را بشویید و با نیمی از پیاز، سیر، کرفس و یک پر برگ بو در قابلمه بزرگی با دو لیتر آب روی اجاق بگذارید.
بعد از به جوش آمدن آب، کف روی آن را بگیرید. سپس آتش را کم نموده، نمک و فلفل را اضافه کنید و برای حدود یک ساعت با حرارت ملایم به پخت ادامه دهید.
سیرابی را خوب بشویی و با باقی پیاز، سیر و برگ بو در قابلمه کوچکی روی اجاق بگذارید و به میزان ای که دو سه بند انگشت آب روی سیرابی باشد، در قابلمه آب بریزید.
آب را روی آتش تند به جوش بیاورید. سپس در قابلمه را باز بگذارید و به همین شکل یک ساعت به پخت ادامه دهید. بعد از یک ساعت سیرابی را در آبکش بریزید و بعد از شستن در قابلمه گوشت بیندازید.
وقتی گوشت و سیرابی پخته شد، آن ها را با کفگیر از آب بیرون بیاورید و بگذارید خنک شوند. آب گوشت را از صافی بگذرانید و به قابلمه برگردانید. استخوان گوشت را هم بکشید و دور بریزید. گوشت و سیرابی را روی تخته ساطوری کنید و در قابلمه بریزید.
حالا تخم مرغ را در کاسه ای بشکنید و با چنگال بزنید. آب لیمو را با کمی نمک به آن اضافه کنید و به زدن ادامه دهید. یک پیمانه از آب گوشت بردارید و با تخم مرغ مخلوط کنید.
شعله را خاموش کنید. وقتی آب گوشت از جوش افتاد، کاسه را کم کم در قابلمه خالی کنید و سوپ را هم بزنید.
سوپ سیرابی را بعد از پخت هرچه سریعتر سرو کنید.
منبع: گردشبان