قیمت هر کیلو لاشه گوسفندی 230 هزارتومان
به گزارش وبلاگ عکس، سرپرست معاونت برنامه ریزی و مالی وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه بازار گوشت قرمز طی یک هفته اخیر با حذف دلالان و واسطه ها رو به تعادل است گفت: اکنون قیمت هر کیلوگرم لاشه گوسفندی گرم بین 230 تا 240 هزار تومان و گوشت وارداتی 180 هزار تومان است.

به گزارش ایرنا، شاهپور علائی مقدم روز چهارشنبه در نشست خبری خود به مناسبت دهه مبارک فجر با ارایه گزارش عملکرد بخش کشاورزی، درباره شرایط بازار گوشت قرمز در پاسخ به ایرنا اضافه کرد: در حال حاضر دولت برای حذف دلالان و واسطه ها، وامی را در اختیار تشکل ها و کشتارگاه ها قرار داده است تا گوشت خریداری و با قیمت های مناسب عرضه شود.
سرپرست معاونت برنامه ریزی و مالی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه اکنون قیمت ها با یک هفته گذشته تفاوت دارد اظهارداشت: دلالان و واسطه گران قیمت دام زنده را کیلویی بین 90 تا 100 هزارتومان از دامدار خریداری می کنند بعد با واسطه گری همان دام را بالای 140 هزارتومان می فروشند و لاشه در تهران با قیمت 300 هزارتومان عرضه می شود.
وی اضافه کرد: منشاء تولیدات صنعت دام و طیور، نهاده های دامی است که سالانه بیش از 16 میلیون و 300 هزارتن نهاده نیاز داریم. این نهاده ها با ارز نیمایی تامین و وارد می شود، این یکی از کاستی های کشور، وابستگی به واردات گندم، جو، ذرت، کنجاله سویا و کلزا است.
علائی مقدم گفت: پیش از این قیمت هر کیلوگرم جو 2200 تومان با ارز ترجیحی (4200 تومانی) بود؛ بنابراین قیمت دام زنده 35 هزار تومان می شد. اما اکنون جو 13 هزار و 500 تومانی با ارز 28 هزارتومانی تامین و وارد می شود؛ بنابراین قیمت دام زنده و گوشت افزایش می یابد، اما به طور قطع قیمت 300 هزارتومانی گوشت قرمز در بازار منطقی نیست.
وی اضافه کرد: این در حالی است که دولت سیزدهم با حذف ارز ترجیحی و آزادسازی نهاده ها به مدت سه ماه نهاده های مورد نیاز صنعت دام و طیور را جهت پرواربندی با ارایه تسهیلات یارانه دار و کمک های فنی اعتباری تامین کرد.
سرپرست معاونت برنامه ریزی و مالی وزارت جهاد کشاورزی بخشی از تغییر قیمت بازار گوشت را نیز ناشی از شرایط سرما و یخبندان دانست و اظهارداشت: در نیمه دوم سال به علت سرما و یخبندان علوفه نداریم بنابراین تولید کنندگان باید از جیره دستی برای دام هایشان استفاده کنند که این امر خود در تغییر قیمت ها در نیمه دوم سال تاثیرگذار است.
کشور نیازی به ثبت سفارش نو برنج ندارد
علائی مقدم درباره عدم بازگشایی ثبت سفارش نو برنج گفت: طبق آمار ها تولید داخلی برنج افزایش یافته و با توجه به ذخایر موجود نیازی به ثبت سفارش نو واردات برنج نداریم.
وی با بیان اینکه هیچ کمبودی در زمینه تامین برنج مورد نیاز کشور نداریم اضافه کرد: بررسی ها نشان می دهد که بسکمک از کشور ها در هر زمان آماده فروش برنج به ما هستند؛ بنابراین در تامین این محصول در صورت نیاز نیز مسئله ای نخواهیم داشت.
دلالان علت گرانی پیاز و سیب زمینی
سرپرست معاونت برنامه ریزی و مالی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه کمبودی در تولید سیب زمینی و پیاز مورد نیاز کشور نداریم اضافه کرد: پیاز و سیب زمینی از کالا های اساسی سبد خانوار است و کشور ما پتانسیل تولید این محصولات را در فصل مختلف دارد در حالی که کشور های حوزه خلیج فارس این توانمندی را ندارند.
وی گفت: عوامل مختلفی از مزرعه تا سفره از جمله حضور دلالان و واسطه ها، تغییر فصل، سیستم حمل و نقل بر بازار این محصولات اثرگذار است.
منبع: فرارو