نازخاتون جهانی شد ، طرز تهیه نازخاتون را بخوانید و یاد بگیرید
به گزارش وبلاگ عکس، وب سایت اطلس جهانی غذا که غذاهای محبوب ملل را معرفی می نماید نازخاتون غذای مازندرانی را نیز در لیست خود قرار داده است.
به گزارش وبلاگ عکس، پایگاه اطلاع رسانی TasteAtlas، مرجعی برای معرفی غذاهای محلی کشورهای مختلف است که در آن علاوه بر معرفی غذاهای محبوب و خوشمزه دنیا، دستورالعمل پخت آن و نظرات کارشناسان غذا را گردآوری می نماید.
این مرجع لیستی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانی شامل 113 غذا را در لیست خود آورده است که استان گیلان با 9 غذا از جمله میرزا قاسمی، واویشگا، زیتون پرورده، کته، اناربیج، کباب ترش، زیتون پرورده، کوکو سیب زمینی و خورشت چغرتمه بیشترین سهم را دارد.
در این پایگاه از مازندران نیز نازخاتون به عنوان غذای خوشمزه این استان شمالی معرفی و خاستگاه آن نیز بهشهر اعلام شده است و کاربران دنیای وب سایت TasteAtlas به نازخاتون مازندرانی نمره 3.5 از 5 را دادند.
این وبسایت در مورد طعم نازخاتون نوشت اگر چه نازخاتون غذای ساده ای است، اما طعم نهایی آن پیچیده است و طعم بادمجان دودی با طراوت سبزی و تند بودن آب آن، این چاشنی را فوق العاده می نماید.
طرز تهیه نازخاتون
ترشی نازخاتون یکی از انواع ترشی های خوشمزه مازندران است که با بادمجان کبابی درست می گردد.
برای تهیه ترشی ناز خاتون خوشمزه ابتدای کار بادمجان را می شوییم، سپس روی دستمال حوله ای قرار می دهیم تا کاملا خشک گردد. در ادامه بادمجان ها را روی حرارت میانه قرار می دهیم تا کبابی و نرم شوند.
حالا بادمجان ها را درون یک ظرف درب دار قرار می دهیم، سپس درب آن را می بندیم و اجازه می دهیم بادمجان ها به مدت 10 تا 15 دقیقه درون ظرف بمانند تا عرق نمایند و به راحتی پوست آن ها جدا گردد.
بعد آن ریحان را می شوییم، سپس درون آبکش قرار می دهیم تا آب اضافی اش خارج گردد. در ادامه بادمجان ها را روی تخته گوشت قرار می دهیم، سپس پوست آن ها را جدا می کنیم و به صورت ریز خرد می کنیم.
در مرحله بعدی فلفل را به صورت ریز خرد می کنیم، سپس بادمجان ها را به همراه ریحان خرد شده، فلفل، سیر، نمک و آبغوره درون یک کاسه مناسب می ریزیم و خوب مخلوط می کنیم تا مواد ترکیب و یکدست گردد.
حالا یک ظرف درب دار شیشه ای مناسب انتخاب می کنیم، سپس درون آن را با یک دستمال تمیز خشک می کنیم و ترشی را درون آن می ریزیم، سپس درب ظرف را محکم می بندیم تا از ورود هوا درون شیشه جلوگیری کنیم.
در نهایت ترشی را یک روز درون یخچال قرار می دهیم تا جا بیفتد. این ترشی خیلی سریع آماده مصرف می گردد و بعد از یک روز می توانیم آنرا در کنار انواع غذاها سرو کنیم.
منبع: همشهری آنلاین