کلانه و شلکینه دو نان محلی استان کردستان به شمار می روند

به گزارش وبلاگ عکس، ایسنا/ براساس آخرین خبر و گزارش های منتشر گشته، کلانه و شلکینه دو نان محلی استان کردستان به شمار می روند.

کلانه و شلکینه دو نان محلی استان کردستان به شمار می روند

امیر صادقی، کارشناس مردم شناسی کردستان درباره کلانه گفت: کلانه جز نان غذاهای محلی استان کردستان است که در گذشته در فصل بهار پخته میشد. کلانه با سه نوع گیاه طبخ می گردد که در فصل بهار می رویند؛ کنیوال، پیچک و ساقه پیازچه.

او افزود: برای تهیه کلانه خمیر نان را میزان نان لواش پهن می نمایند و روی نصف آن یکی از سه گیاه نام برده را می ریزند و سپس لایه خالی را روی لایه پر شده می گذارند و کلانه را روی ساج می گذارند و هر دو طرف آن را روی ساج می پزند. وقتی کلانه آماده شد، روی بشقاب با کره محلی چرب و سرو می گردد و معمولا با ماست و دوغ خورده می گردد.

صادقی افزود: این نان خیلی برای ذائقه غذایی کردها مطلوب است و بسیار پرطرفدار است، به گونه ای که امروزه در تمام فصول پخته می گردد و در دسترس مردم واقع شده است. گلخانه هایی برای پرورش پیازچه داریم و در فصل های دیگر سال این نان با پیازچه پخته می گردد. در شهر نیز در خیابان فردوسی سنندج که رابط بین بافت قدیم و نو شهر است، بیش از 10 مغازه کلانه فروشی داریم.

این کارشناس مردم شناسی کردستان با بیان اینکه شلکینه یکی دیگر از نان غذاهای محلی کردستان است، شرح داد: شِل در زبان کُردی معنای همان شُل را می دهد. برای طبخ این نان از آرد، زردچوبه، تخم مرغ و نمک استفاده می نمایند و بعد از مخلوط این مواد، مایه آبکی بدست می آید که آن را با ملاقه روی ساج می ریزند. این مایه روی ساج پخش می گردد و شکل های مختلفی به خودش می گیرد. این نان سفت نیست و خیلی نرم است.

به گفته صادقی این دو نان غذا در لیست میراث ناملموس کشور به ثبت رسیده است.

کلانهشلکینهمنبع: همگردی

به "کلانه و شلکینه دو نان محلی استان کردستان به شمار می روند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کلانه و شلکینه دو نان محلی استان کردستان به شمار می روند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید